Slani recepti
Vegetarijanski kaneloni
23.08.2022.Ovo sjajno italijansko jelo ima neograničen broj načina pripreme, a mi smo danas odabrali ovaj za vas. Sastojci za četiri osobe: 3 komada crnog luka pola kašičice biberа 4 čena belog luka 2 pakovanja Rummo Cannelloni all'uovo (možete poručiti OVDE ) 400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) pola kašičice mešavine začina so 2 komada krompira 150 g spanaća 250 g šampinjona 2 komada šargarepe 400 g tikvica 350 g trapist sira Priprema: U...
OpširnijeMarinirane tikvice
11.08.2022.Ovaj aromatičan specijalitet lako će se slagati uz svako jelo. Sastojci: 400 g tikvica 2 dl Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 0,25 dl Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka 8 listova bosiljka 4 lista žalfije manja vezica vlašca 1 kašičica ruzmarina so, biber u zrnu Priprema: Tikvice operite, isecite ih na kolutove, svaku pomalo posolite i stavite na krpu, pa ih krpom i prekrijte, kako bi upile višak...
OpširnijeSalata sa crvenim pasuljem i kukuruzom
02.08.2022.Jedna lagana letnja salata, pogodna za vegetarijance. Sastojci: 250 g Il Capitano kukuruza šećerca (možete poručiti OVDE ) 250 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE ) dve kašičičice Basso aceto balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE ) dve kašike Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber Priprema: Kukuruz ocedite, kao i pasulj. Dodajte balzamiko sirće i esktra devičansko maslinovo ulje, so i biber po...
OpširnijeFarfalle na sicilijanski način
24.07.2022.Ovo jednostavno jelo tipično je za najveće mediteransko ostrvo Siciliju, a izuzetno je zbog punog ukusa sočnog paradajza, patlidžana, maslinovog ulja i aromatičnih začina. Sastojci: 400 g Rummo Farfalle Bio integrale (možete poručiti OVDE ) 400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 300 g patlidžana 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) beli luk sveži bosiljak i peršun, biber, so Priprema: Patlidžan operite i narežite na...
OpširnijePiletina u balzamiko sosu
14.07.2022.Balsamico i med od “obične” piletine prave remek-delo! Sastojci: (za 4 osobe) Pileći batak i karabatak – 4 komada 1 kašičica granula belog luka 1 kašičica granula crnog luka 1 kašičica suvog origana pola ravne kašičice bibera 30-50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite ga OVDE) 70 ml Basso aceto balsamico (poručite ga OVDE) 1 kašika meda par čena belog luka so Priprema: Odvojite batak od karabatka i stavite...
OpširnijeLignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju
29.06.2022.Pravo je vreme za lagana i brza jela koja prizivaju more. Sastojci: pakovanje smrznutih lignji 70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka so, biber sveža majčina dušica sok od polovine limuna Priprema: Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste...
OpširnijePotaž od povrća savršeno letnje jelo
23.06.2022.Krem čorba može biti i ceo obrok, sit, ukusan i veoma zdrav. A i idealna priprema za leto. Sastojci: 150 g brokolija 1 glavica luka 150 g šargarepe 100 g karfiola 2 struka praziluka 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) biber, so, kari začin malo peršuna i celera Priprema: Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite ih na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i karijem....
OpširnijeKrmenadle sa crnim maslinama
17.06.2022.Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca. Sastojci: Za 4 osobe 1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom 150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE ) 1 čen belog luka 75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) lovorov list sveži peršun suvo belo vino so, biber Priprema: Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe...
OpširnijeCaprese piletina sa krompirom
08.06.2022.Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir. Sastojci: Za krompir: 10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE ) beli luk u prahu, so i biber svež peršun ili vlašac Za piletinu: 450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...
OpširnijePirinač sa paradajzom i povrćem
29.05.2022.Divno jelo za tople dane sa izraženim ukusom paradajza, obogaćeno dodatkom belog luka i začinskog bilja. Lagan obrok ili prilog glavnom jelu – vi birajte! Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 3 čena belog luka 3-4 usoljena inćuna 2 šargarepe 2 paškanata 1 paprika 600 g Mutti cherry paradajza (možete poručiti OVDE ) 350 g Riso Gallo Arborio pirinča...
Opširnije