Slani recepti
Biftek Pizzaiola
31.07.2017.Za mnoge, najluksuzniji predstavnik “mesnih” delicija, biftek je jelo koje retko koga može da ostavi ravnosušni. Ovoga puta, pokazaćemo vam kako to rade Italijani.
OpširnijeKaramelizovani losos
27.07.2017.Ovaj neobični recept će vam se sigurno dopasti, jer je losos pripremljen na ovaj način sočan i ukusan. Sastojci: 4 filea lososa 4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera So, biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Pomešajte šećer, so i biber i smesu utrljajte u svaki file lososa. Losos lagano propržite na ekstra devičanskom ulju oko pet minuta. Potom pecite ostale strane lososa po tri minuta. Zagrejte rernu na...
OpširnijeLazanje sa lososom i limunom
24.07.2017.Lagano mediteransko jelo, obogaćeno svežim začinima, učiniće da vaš dom bude prava mala oaza italijanskog stila.
OpširnijePasta s mlevenim mesom
20.07.2017.Naš današnji predlog za lagan i ukusan ručak.
OpširnijeSicilijanska salata
13.07.2017.Jedna od mediteranskih salata kojoj ćete se uvek vraćati.
OpširnijeBrzi letnji ručak sa pirinčem
06.07.2017.Letnji dani prolaze brže i zabavnije od zimskih. Neka vam i današnji ručak bude takav.
OpširnijeEgzotična salata sa maslinama i mandarinama
03.07.2017.Bilo da ste kod kuće ili na nekoj morskoj destinaciji, ova egzotična salata pružiće vam i zadovoljstvo za čula i okrepljenje za organizam nakon dana provedenog na suncu. Sastojci: 1 glavica ajsberg salate 1 veza mladog luka 2 paradajza ½ krastavca 100 g Pronto maslina 1 mandarina 2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja malo soli 30 g plavog sira 1 šaka suncokretovog semena (ili nekog drugog, po želji) Priprema: Potopite ajsberg salatu na deset...
OpširnijeKorpice sa rukolom i suvim smokavama
29.06.2017.Jedan od interesantnih predloga za ove poslednje junske dane je salata sa rukolom i suvim smokvama koja se služi u jestivim korpicama.
OpširnijePirinač sa gamborima i povrćem
26.06.2017.Pirinča nikada dovoljno, složiće se svi vrhunski kuvari. A da pravi ukus jela zavisi od kvalitetnog pirinča je neosporivo. Stoga, Riso Pronto Paraboiled Indica, dostupan na našem tržištu, spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Zrna pirinča su obrađena na pari čime se skraćuje vreme kuvanja, čemu se svi posebno radujemo. Uzgajan u Italiji, u regionu...
OpširnijeNeobična letnja salata
22.06.2017.Pomalo čudno kombinovana, ova salata je vrlo postala pravi „bum“ kod svih onih koji su je probali. Sastojci: 3 šolje svežeg spanaća 2 šolje svežih jagoda ½ šolje oraha 1 krastavac 1 manja konzerva La perla tunjevine 1 kašika C arapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Spanać stavite u veliku posudu. Jagode prepolovite i dodajate spanaću. Potom dodajte krastavac i orahe, i na kraju konzervu tunjevine. Sve prelijte...
Opširnije