najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Biftek Pizzaiola

    Biftek Pizzaiola

    31.07.2017.

    Za mnoge, najluksuzniji predstavnik “mesnih” delicija, biftek je jelo koje retko koga može da ostavi ravnosušni. Ovoga puta, pokazaćemo vam kako to rade Italijani.

    Opširnije
  • Karamelizovani losos

    Karamelizovani losos

    27.07.2017.

    Ovaj neobični recept će vam se sigurno dopasti, jer je losos pripremljen na ovaj način sočan i ukusan. Sastojci: 4 filea lososa 4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera So, biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Pomešajte šećer, so i biber i smesu utrljajte u svaki file lososa. Losos lagano propržite na ekstra devičanskom ulju oko pet minuta. Potom pecite ostale strane lososa po tri minuta. Zagrejte rernu  na...

    Opširnije
  • Lazanje sa lososom i limunom

    Lazanje sa lososom i limunom

    24.07.2017.

    Lagano mediteransko jelo, obogaćeno svežim začinima, učiniće da vaš dom bude prava mala oaza italijanskog stila.

    Opširnije
  • Pasta s mlevenim mesom

    Pasta s mlevenim mesom

    20.07.2017.

    Naš današnji predlog za lagan i ukusan ručak.

    Opširnije
  • Sicilijanska salata

    Sicilijanska salata

    13.07.2017.

    Jedna od mediteranskih salata kojoj ćete se uvek vraćati.

    Opširnije
  • Brzi letnji ručak sa pirinčem

    Brzi letnji ručak sa pirinčem

    06.07.2017.

    Letnji dani prolaze brže i zabavnije od zimskih. Neka vam i današnji ručak bude takav.

    Opširnije
  • Egzotična salata sa maslinama i mandarinama

    Egzotična salata sa maslinama i mandarinama

    03.07.2017.

    Bilo da ste kod kuće ili na nekoj morskoj destinaciji, ova egzotična salata pružiće vam i zadovoljstvo za čula i okrepljenje za organizam nakon dana provedenog na suncu. Sastojci: 1 glavica ajsberg salate 1 veza mladog luka 2 paradajza ½ krastavca 100 g Pronto maslina 1 mandarina 2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja malo soli 30 g plavog sira 1 šaka suncokretovog semena (ili nekog drugog, po želji)   Priprema: Potopite ajsberg salatu na deset...

    Opširnije
  • Korpice sa rukolom i suvim smokavama

    Korpice sa rukolom i suvim smokavama

    29.06.2017.

    Jedan od interesantnih predloga za ove poslednje junske dane je salata sa rukolom i suvim smokvama koja se služi u jestivim korpicama.

    Opširnije
  • Pirinač sa gamborima i povrćem

    Pirinač sa gamborima i povrćem

    26.06.2017.

    Pirinča nikada dovoljno, složiće se svi vrhunski kuvari. A da pravi ukus jela zavisi od kvalitetnog pirinča je neosporivo. Stoga, Riso Pronto Paraboiled Indica, dostupan na našem tržištu, spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Zrna pirinča su obrađena na pari čime se skraćuje vreme kuvanja, čemu se svi posebno radujemo. Uzgajan u Italiji, u regionu...

    Opširnije
  • Neobična letnja salata

    Neobična letnja salata

    22.06.2017.

    Pomalo čudno kombinovana, ova salata je vrlo postala pravi „bum“ kod svih onih koji su je probali. Sastojci: 3 šolje svežeg spanaća 2 šolje svežih jagoda ½ šolje oraha 1 krastavac 1 manja konzerva La perla tunjevine 1 kašika C arapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema:   Spanać stavite u veliku posudu. Jagode prepolovite i dodajate spanaću. Potom dodajte krastavac i orahe, i na kraju konzervu tunjevine. Sve prelijte...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt