Slani recepti
Italijanska piletina
01.02.2018.Bogat ručak atraktivnih kombinacija ukusa je naš predlog za današnji dan.
OpširnijeAromatični krompir na italijanski način
29.01.2018.Evo sjajnog mediteranskog načina kako da spremite svima omiljeno povrće.
OpširnijeSavršena slavska trpeza na mediteranski način
27.01.2018.Decembar i januar, koji su polako za nama, meseci su velikih praznika i slava. Meseci kada se svakako „najbolje“ jede, kada se uživa u slanim i slatkim đakonijama.
OpširnijeItalijanske ćuftice sa kantarionom
25.01.2018.Ako danas nemate vremena da kuvate, pred vama je vikend, a evo našeg predloga kako da začinite porodično okupljanje.
OpširnijeZuppa pavese
11.01.2018.Evo jednog laganog i brzog recepta da odmorite nakon jake praznične trpeze.
OpširnijePizzaiola
08.01.2018.Ostalo vam je mesa od praznika? Evo najboljeg italijanskog načina da ga iskoristite.
OpširnijeSfincione
04.01.2018.Sfincione je sicilijansko jelo poljoprivrednika i izgledom podseća na picu, ali to nije i Sicilijanci negoduju kad im se to kaže. Priprema se od proizvoda tog ostrva, kozjeg sira, paradajza, maslina i origana.
OpširnijeNovogodišnji italijanski ručak
01.01.2018.Italijani za ručak u Novoj godini, 1. januara obavezno i tradicionalno jedu sočivo i cotechino (posebna vrsta kobasice). Verovanje kaže da ko taj dan jede sočivo imaće dovoljno novaca cele godine, a cotechino je tu da pojača slasnost obroka.
OpširnijeNovogodišnji italijanski ručak
01.01.2018.Italijani za ručak u Novoj godini, 1. januara obavezno i tradicionalno jedu sočivo i cotechino (posebna vrsta kobasice). Verovanje kaže da ko taj dan jede sočivo imaće dovoljno novaca cele godine, a cotechino je tu da pojača slasnost obroka.
OpširnijeItalijansko povrće sa sirom
26.12.2017.Recept za antipasto, pravu energetsku bombu, preko potrebnu za ove hladne dane.
Opširnije