najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Italijanska piletina

    Italijanska piletina

    01.02.2018.

    Bogat ručak atraktivnih kombinacija ukusa je naš predlog za današnji dan.

    Opširnije
  • Aromatični krompir na italijanski način

    Aromatični krompir na italijanski način

    29.01.2018.

    Evo sjajnog mediteranskog načina kako da spremite svima omiljeno povrće.

    Opširnije
  • Savršena slavska trpeza na mediteranski način

    Savršena slavska trpeza na mediteranski način

    27.01.2018.

    Decembar i januar, koji su polako za nama, meseci su velikih praznika i slava. Meseci kada se svakako „najbolje“ jede, kada se uživa u slanim i slatkim đakonijama.

    Opširnije
  • Italijanske ćuftice sa kantarionom

    Italijanske ćuftice sa kantarionom

    25.01.2018.

    Ako danas nemate vremena da kuvate, pred vama je vikend, a evo našeg predloga kako da začinite porodično okupljanje.

    Opširnije
  • Zuppa pavese

    Zuppa pavese

    11.01.2018.

    Evo jednog laganog i brzog recepta da odmorite nakon jake praznične trpeze.

    Opširnije
  • Pizzaiola

    Pizzaiola

    08.01.2018.

    Ostalo vam je mesa od praznika? Evo najboljeg italijanskog načina da ga iskoristite.

    Opširnije
  • Sfincione

    Sfincione

    04.01.2018.

    Sfincione je sicilijansko jelo poljoprivrednika i izgledom podseća na picu, ali to nije i Sicilijanci negoduju kad im se to kaže. Priprema se od proizvoda tog ostrva, kozjeg sira, paradajza, maslina i origana.

    Opširnije
  • Novogodišnji italijanski ručak

    Novogodišnji italijanski ručak

    01.01.2018.

    Italijani za ručak u Novoj godini, 1. januara obavezno i tradicionalno jedu sočivo i cotechino (posebna vrsta kobasice). Verovanje kaže da ko taj dan jede sočivo imaće dovoljno novaca cele godine, a cotechino je tu da pojača slasnost obroka.

    Opširnije
  • Novogodišnji italijanski ručak

    Novogodišnji italijanski ručak

    01.01.2018.

    Italijani za ručak u Novoj godini, 1. januara obavezno i tradicionalno jedu sočivo i cotechino (posebna vrsta kobasice). Verovanje kaže da ko taj dan jede sočivo imaće dovoljno novaca cele godine, a cotechino je tu da pojača slasnost obroka.

    Opširnije
  • Italijansko povrće sa sirom

    Italijansko povrće sa sirom

    26.12.2017.

    Recept za antipasto, pravu energetsku bombu, preko potrebnu za ove hladne dane.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt