Slani recepti
Pasta e fagioli
07.12.2022.Pasta sa pasuljem, brz recept za uposlene, one koje poste ili vegetarijance. Sastojci: 500 g Rummo Penne Rigate (možete poručiti OVDE ) 2 konzerve Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE ) 300 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 1 šargarepa 2 čena belog luka 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber, bosiljak 150 ml crvenog vina Priprema: Iseckajte crni luk sitno, pa propžite na ekstra...
OpširnijePanzanella salata
28.11.2022.Italijanska salata sa kockicama hleba - jedna je od najukusnijih koju ćete probati. Pola vekne francuskog bageta (isečen na komade od 5 cm) 350 g čeri paradajiz 1 crveni luk, tanko narezan 1 glavica belog luka, presečenog po dužini 8 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber 60 g parmezana 240 g sveže mocarele veza rukole veza svežeg bosiljka 2 kašike Basso vinskog sirćeta (možete poručiti OVDE ) Priprema: Zagrejte...
OpširnijeCanederli
19.11.2022.Ove začinjene loptice, prelivene bistrom supom, biće vrhunska zamena ćuftama na koje smo navikli. Sastojci: 200 g starog hleba 200 ml mleka 2 jaja 1 prstohvat muskatnog oraščića 125 g maslaca 1 glavica crnog luka 150 g pančete 80 g Pronto gauda sira (možete poručiti OVDE ) 150 g brašna 1 šaka peršuna so, biber Priprema: Hleb iseckajte na kockice (oko 1 cm) i pomešajte sa mlekom. Posolite, dodajte biber i prstohvat muskatnog oraščića i...
OpširnijeSlani štapići na italijanski način
10.11.2022.Preukusni italijanski štapići koji će svakoj proslavi dati poseban pečat. Sastojci: 375 gr belog brašna 160 ml vode 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) dodatno ekstra devičansko ulje za premazivanje 1 kašičica meda ravna kašičica soli ravna kašika suvog kvasca griz za posipanje Priprema: Umesite mikserom za testo pola brašna, vodu od koje ste oduzeli samo malo za kvasac, ulje, med i so. Testo...
OpširnijeVegeterijanska musaka od tikvica
28.10.2022.Danas je idealan dan za ručak bez mesa. Sastojci: 150 g Riso Gallo integralnog pirinča (možete poručiti OVDE ) 1 kg mladih tikvica 3 – 4 struka mladog luka 1 šargarepa 2 jajeta 200 ml pavlake 2 – 3 kašike peršuna 2 čena belog luka 100 g rendanog sira 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) Priprema: Tikvice operite, oljuštite i isecite ih na kolutove ili listove, posolite i ostavite da odstoje...
OpširnijePunjeni paradajz
22.10.2022.Neka ova jesen miriše na gurmanluk! Sastojci: 2 kg paradajza 300 g mlevene junetine 2 glavice crnog luka 500 g mešane zeleni (šargarepa, paškanat, peršun, celer) 1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 3 jaja 2 dl kisele pavlake 1 veza peršuna so Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE ) Priprema: Paradjzu skinite vrh, izdubite ga, posolite, pa na suvoj krpi ostavite ih okrenute čitav dan da...
OpširnijeBurgeri sa pirinčem i orasima
13.10.2022.Ukoliko ste u potrazi za receptom za ukusne vege burgere od jednostavnih namirnica – na pravom ste mestu! Sastojci (4 osobe): 50 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 200 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE ) 60 g sušenog paradajza u ulju 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 100 g mlevenih oraha 30 g prezli 1 veći crni luk 3 kašičice suvih začina Priprema: Pirinač skuvajte u 200 ml...
OpširnijeMalidžano namaz
28.09.2022.Ovo je lagani recept koji će se sigurno dopasti ljubiteljima mediteranske kuhinje. Sastojci: 2-3 plava patlidžana 300 g punomasnog svežeg sira 2 čena belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber Priprema: Patlidžane zajedno s korom pecite u rerni na 200 stepeni do sat vremena. Kad se ohlade, skinite koru i usitnite ih u blenderu. Dodajte tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu,...
OpširnijeRižoto za početak jeseni
22.09.2022.Za sve one koji vole da se igraju u kuhinji! Sastojci: 300 g bundeve 200 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 1 crn luk 1 čen belog luka 1dl belog vina 2l bujona 40 g putera (plus 20 za serviranje) 3 kašike Carapelli eskstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so, biber 50 g parmezana nekoliko listova sveže žalfije ili prstohvat suve Priprema: Oljuštite i nasecite bundevu na kocke, a crni luk iseckajte sitno. Na dve kašike...
OpširnijeSalata od tunjevine i belog pasulja
13.09.2022.Obrok koji se lako i brzo može pripremiti, prava proteinska bomba. Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka 3 kašike limunovog soka 2 kašičice ruzmarina 425 g Il Capitano beli pasulj belog pasulja (možete poručiti OVDE ) 2 paradajza 1/3 šolje peršuna 340 g La Perla tunjevine (možete poručiti OVDE ) Priprema: Pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje, limun, beli luk i...
Opširnije