najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Ćuretina iz paca

    Ćuretina iz paca

    02.01.2019.

    Iako smo za Božić navikli da jedemo drugačiju vrstu mesa, ćuretina je više nego odličan specijalitet koja zaslužuje posebno mesto na vašoj trpezi. Sastojci: 1 kg ćuretine 50 g mlevenih badema 1 kašika meda 2 dl C arapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  (poručiti OVDE ) Priprema: Meso isecite na komade, posolite i ostavite da odstoji šest sati. Pomešajte med sa bademima i time premažite svaku šniclu ćuretine. Nalijte ekstra...

    Opširnije
  • Praznični rolat od svinjetine

    Praznični rolat od svinjetine

    23.12.2018.

    Praznična trpeza ne može proći bez mesnih gurmanluka, a mi vam predlažemo jedan jako ukusan rolat.

    Opširnije
  • Taljatele sa sosom od sardina

    Taljatele sa sosom od sardina

    15.12.2018.

    Pasta i morske delicije ponos su Mediterana. Spojite ova dva sastojka i dobićete pravu čaroliju.

    Opširnije
  • Slani sufle

    Slani sufle

    09.12.2018.

    Ukoliko ste u trci sa vremenom a pojeli biste nešto ukusno i hranljivo, ovo je idealan recept za vas. Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste – oblik po želji (poručite OVDE ) 1 glavica crnog luka 1 pakovanje Il Capitano tunjevine   (poručite OVDE ) kukuruz iz konzerve 1 pavlaka 1 jaje parmezan so i biber po ukusu Priprema: Testeninu skuvajte i dobro ocedite. U međuvremenu u dubljem tiganju prodinstajte crni luk. Dodajte kukuruz i tunjevinu. Sjedinite sastojke iz tiganja sa...

    Opširnije
  • Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    01.12.2018.

    Ovo toplo jelo bez mesa zagrejaće vas u hladnim danima 2 kašike Ybarra ulja od koštica grožđa (poručite ga OVDE ) 1 crni luk 1 čen belog luka 500 g krompira 2 šargarepe 1 koren peršuna 100 g crvenog sočiva 2 kašike kurkume 1 l vode so, biber po ukusu 200 g parmezana   Priprema: Crni i beli luk propržite na ulju od koštica grožđa 3-4 min. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir, so, biber i dinstajte oko 5 min. Dodajte...

    Opširnije
  • Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

    Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

    12.11.2018.

    Vrhunska italijanska Rummo pasta od ovog naizgled jednostavnog jela napraviće pravu simfoniju ukusa.

    Opširnije
  • Tartalete sa čeri paradajzom

    Tartalete sa čeri paradajzom

    08.11.2018.

    Sezona paradajza nikada nije pri kraju zahvaljujući Mutti proizvodima. Evo recepta koji to i dokazuje.

    Opširnije
  • Tart sa bundevom i kozjim sirom

    Tart sa bundevom i kozjim sirom

    05.11.2018.

    Kozji sir i bundeva su veoma ekstravagantna kombinacija, koju obavezno morate probati.

    Opširnije
  • Rižoto s bundevom i ruzmarinom

    Rižoto s bundevom i ruzmarinom

    01.11.2018.

    Ne kaže se bez razloga da je rižoto najlepše jelo na svetu. Oprobajte se u ovom kulinarskom izazovu i bićete višestruko nagrađeni.

    Opširnije
  • Topla salata od prokelja

    Topla salata od prokelja

    29.10.2018.

    Ispraćamo poslednje tople dane uz ovu vitaminsku bombu.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt