Slani recepti
Bakalar sa palentom
26.03.2019.Pravi Mediteranci znaju kako dobro pripremiti ribu. Sastojci: 600 g smrznutog bakalara 1 glavica crvenog luka 2 čena belog luka nekoliko Il Capitano crnih maslina 50 g rendanog sira 400 g Mutti pelata Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 200 g palente so, biber par listića svežeg bosiljka Priprema: Skuvajte palentu prema uputstvu proizvođača. Pred kraj kuvanja dodajte rendani sir. Kuvanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja...
OpširnijePolpette alla Milanese
19.03.2019.Evo jednog brzinskog jela, koje će vam dati ono najbolje od Mediterana. Sastojci: 400 g mlevene junetine 200 g seckane piletine 50 g kobasica 2 jajeta 2 kašike prezli 2 kašike parmezana so i biber po ukusu malo muskatnog oraščića 2 kašike Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Sos: 1 šolja pavlake 2-3 kašike Mutti pelata Priprema: Od svih...
OpširnijeBraciole
27.02.2019.Italijanska kuhinja ima mnogo toga da ponudi. Pored neprevaziđenih pasti i pica, postoji jedno jelo, savršeno za svečane prilike. Upoznajte bračole!
OpširnijeMafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom
16.02.2019.Poziv za ručak svako će rado prihvatiti ako mu kažete da je ovo jelo na meniju. Sastojci: 500 g Rummo testenine 5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g pilećeg filea 2 čena belog luka 1/2 kašičice bibera 1 supena kašika italijanskog začina 100 ml belog vina 2 supene kašike soka od limuna 300 ml neutralne pavlake prstohvat soli 100 g parmezana Paradajz sos: 300 g Mutti čeri paradajza 1 – 2 lovorova lista 2...
OpširnijePiccata sa piletinom i pečurkama
09.02.2019.Klasična Piccata prelazi na „viši nivo“ ukusa, zahvaljujući pečurkama. Jelo koje se jednostavno sprema, a ipak odiše elegancijom. Obradujte svoju srodnu dušu za praznik ljubavi. Sastojci : 1/2 šolje brašna 1 kašičica soli 1/2 kašičica mlevene paprike 1 jaje 2 kašike mleka 6 polovina pilećih grudi bez kostiju 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 200 g La Perla šampinjona...
OpširnijeCacciucco
02.02.2019.Začinjena morska hrana asocijacija je za mesto Livorno. Čak i ako niste ljubitelj školjki, rakova i hobotnica, ovo jelo će vas naterati da se predomislite. Sastojci: 300-400 ml vode 200 ml pavlake 200 ml poluslatkog belog vina 300 g morskih plodova 3 komada krompira 1 komad praziluka 200 ml Mutti passata (poručite OVDE ) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) mirođija i škampi – za dekoraciju beli mleveni biber, so Priprema:...
OpširnijeSočivo na italijanski način
26.01.2019.Jelo koje više nego prija u hladnim januarskim danima. Sastojci: 400 g sočiva 3 glavice crnog luka 5 čenova belog luka 150-200 g dimljene slanine 1/2 kg Mutti pelata (poručite OVDE ) 5 kašika Mutti duplo koncentrovanog paradajza (poručite OVDE ) 4 supene kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE ) začini po ukusu voda po potrebi Priprema: Preko noći potopite sočivo...
OpširnijeTestenina sa avokadom i piletinom
19.01.2019.Ukoliko želite da zadivite nekog ko nije navikao na egzotična jela, ovo je pravi način.
OpširnijePassatelli in brodo
12.01.2019.U susret Novoj godini koja se praznuje po julijanskom kalendaru, pripreme za bogatu trpezu su uveliko u toku. Veliki tradicionalisti Italijani preporučuju da svečani ručak nikako ne prođe bez ove ukusne i okrepljujuće supe. Sastojci: Za supu: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 3 šargarepe 1 koren peršuna 1 paškanat ½ korena celera 2 kašičice mešavine začina 1 kašičica soli 5 grančica...
OpširnijePosna pasta sa kukuruzom i pečurkama
05.01.2019.Ukoliko postite ili volite malo laganiju trpezu, predlažemo vam brzu i ukusnu salatu sa testeninom, pogodnu za sve prilike. Sastojci: 1 pakovanje Rummo testenine (poručiti OVDE ) 1 pakovanje svežih šampinjona 1 pakovanje kukuruza šećerca 200 g biljnog kačkavalja 600 g posnog majoneza 100 g susama 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručiti OVDE ) Priprema: Testeninu i kukuruz skuvajte posebno, sklonite sa vatre, procedite i stavite da se ohlade....
Opširnije