Slani recepti
Kapreze salata sa avokadom
09.06.2019.Leto je skroro tu, a sa njim i vrućine, kada nam više toliko ne prija teška hrana. Upravo ova italijanska salata je ono što će vam osvežiti tropske temperature. Sastojci: 1 avokado 2 paradjza 100 g mocarele šaka rukole nekoliko listića svežeg bosiljka so i biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Basso aceto balsamico Priprema: Paradajz isecite na kolutove. Avokado presecite na pola, izvadite košticu, kašikom...
OpširnijeSadre in saor
03.06.2019.Sadre in saor tradicionalno je venecijansko predjelo. Njegov očaravajući slatko-kiseli ukus osvojiće vas na prvi zalogaj. Sastojci: 500 g Il Capitano sardina 2 glavice crnog luka 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 130 ml sirćeta 30 g pinjola 30 g belog suvog grožđa Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE) brašno 1 kašika soli Priprema: Sardine blago uvaljate u brašno i lagano propržite na ekstra devičanskom...
OpširnijeDagnje na mornarski način (Cozze alla marinara)
28.05.2019.Nemojte da vas naziv ovog jela odvrati od kulinarske avanture. Priprema nije komplikovana a ljubitelji morskih plodova biće oduševljeni ovim delikatesom. Sastojci : 1 kg svežih dagnji 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja 1 čaša belog vina 1 čen belog luka 1 supena kašika prezli 1/2 šolje Mutti pasiranog paradajza svež seckan peršun ljuta papričica po ukusu Priprema: Dobro operite dagnje u hladnoj vodi. Žicom...
OpširnijeTeleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama
20.05.2019.Iako je sredina maja, hladni dani nas ne napuštaju, te stoga evo jednog odličnog recepta da vas malo ugreje. Sastojci: 800 g telećeg mesa 100 g slanine 100 g kačkavalja so, biber majčina dušica Za premazivanje: ½ kašičice mlevene paprike 1 kašika senfa ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Za sos: 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 300 ml Mutti pelati so, biber majčina dušica 15 komada Il Capitano...
OpširnijeStek Milaneze
09.05.2019.Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!
OpširnijePiletina “bolonja”
29.04.2019.Pikantna piletina biće sjajno osveženje za vaš praznični jelovnik. Sastojci (za 4 osobe): 4 komada pilećih fileta 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 500 g Il Capitano šampinjona 300 g Mutti pelata 1/2 kašičice seckanog majorana kašika seckanog bosiljka slatka aleva paprika 200 g pavlake za kuvanje 250 g Mutti cherry (poručite OVDE) 500 g mešanog mlevenog mesa 1 jaje 125 g rendanog parmezana...
OpširnijePosna čorba od paradajza sa bosiljkom
23.04.2019.Ako postoji idelana čorba za ovaj period, onda je to upravo ova! Sastojci: 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 g nemasnog putera 1 srednji luk, sitno isceckan 1.2 kg Mutti pelata so i biber po ukusu 1 l povrćnog bujona 20 listova svežeg bosiljka Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte iseckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu....
OpširnijeĆabata sa povrćem
13.04.2019.Sjajno tradicionalno italijansko predjelo, idealno za vegeterijance i one koji poste. Sastojci: 2 komada hleba ćabata 1 crvena paprika 1 zelena paprika ½ patlidžana 200 g Mutti čeri paradajza 6 komada crnih Il Capitano crnih maslina so, biber 200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 grančice svežeg bosiljka Priprema: Paprike nasecite na trake. Patlidžan nasecite na kockice i stavite ga u possuu sa slanom vodom, kako bi se gorčina uklonila. Nakon toga povrće,...
OpširnijePosni pirinač sa paradajzom
08.04.2019.Kada se spoje dva italijanske kulinarske zvezde – paradajz i pirinač, ukus je zagarantovan. Sastojci: 220 g Riso Gallo Arborio pirinča 600 ml pilećeg bujona 200 g Mutti pelata 1 kašika maslaca 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja ½ crnog luka 1 čen belog luka so i biber po ukusu Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte seckani crni i beli luk da se dinstaju, dok ne omekšaju pa potom dodajte...
OpširnijeItalijanska musaka
30.03.2019.I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto! Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE ) Za bešamel: 3 kašike maslaca 6 kašika brašna 2,5 šolje mleka so, biber muskatni oraščić 1 šolja jogurta 1 kašika kisele pavlake 1 kriška belog sira 1 jaje Za sos od mesa: 3 crna luka 400 g mlevenog mesa so, biber 2 dl Mutti passata (poručite OVDE ) Priprema: Pastu skuvajte i polovinu sipajte u...
Opširnije