Slani recepti
Hrskavi hleb sa Carapelli maslinovim uljem
23.03.2020.Ostanite kod kuće i pripremite vašim najdražima savršeno hrskav italijanski hleb. Potrebno vam je: • 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 800 grama brašna • kašika soli Malo...
OpširnijeSlani mafini bez brašna
20.03.2020.U narednim danima izolacije, prijaće vam da probate neke nove ukuse za koje vam ne treba mnogo sastojaka. Jedan od njih jeste ovaj. Potrebno vam je: Malo Carapelli maslinovog ulja 4 jaja 2 belanca Malo sira Malo šunke povrće po želji (preporučujemo spanać) Piprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni, a sa strane pripremite sastojke. Kalupe za mafine malo namažite Carapelli maslinovim uljem. Povrće i šunku usitnite u obliku kockica i stavite u prazne namazane kalupe. Umutite...
OpširnijePljeskavice od bundeve
12.11.2019.Ukusne i zdrave, idealne za svaku priliku. Sastojci: 400 g krompira 400 g bundeve 150 g brašna 20 g skroba 1 jaje so, biber muskatni oraščić 2 kašike putera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Krompir i bundevu očistite i grubo izrendajte. Pomešajte s jajetom, brašnom i skrobom, pa dodajte so, biber i narendani muskatni oraščić. U šerpi zagrejte puter i ekstra devičansko maslinovo ulje i...
OpširnijeRižoto sa kruškama i parmezanom
03.11.2019.Kremasto i pikantno, vrtlog sjajnih ukusa koji će prijati vašim nepcima. Sastojci: 300 g Riso Gallo Arborio 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika maslaca 1 crni luk 1 dl belog vina 1 l bujona od povrća 2 velike kruške 60 g rendanog parmezana 40 g hladnog maslaca Priprema: Crni luk isecite na sitne komadiće. Zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i kašiku maslaca, dodajte luk, posolite i kratko dinstajte dok...
OpširnijeKiselo - slatka salata sa pečenom bundevom
27.10.2019.Zdrava, laka za pripremu i sočna... ništa lepše da upotpunite ovaj jesenji dan. Sastojci: pakovanje mešanog zeleniša jedna kriška iseckane bundeve na kockice 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1/2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 50 g sušenih brusnica 50 iseckanih oraha kriška izmrvljenog kozjeg sira 1 crni luk, sitno iseckan Za dressing: Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1...
OpširnijeJesenja pasta sa bundevom i đumbirom
20.10.2019.Pasta je uvek dobar izbor, pogotovo kada nas jesen obraduje ovako lepim danima. Sastojci: 1 kg bundeve 250 g Rummo paste po izboru malo đumbira svež bosiljak so, biber Priprema: Bundevu presecite na pola, očistite semenke, zatim isecite na manje kriške. U dublji pleh sipajte vodu da prekrije dno i stavite kriške. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kada bundeva bude pečena izvadite je i odstranite koru. Bundevu izblendirajte sa...
OpširnijeJesenji pire
13.10.2019.Pravo je vreme za bundevu na različite načine. Probajte narandžasti pire i nećete se pokajati. Sastojci: 800 g bundeve 1 krompir 1 glavica crnog luka 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber i suvi začini Priprema: Bundevu očistite, oljuštite, iseckajte na kockice i zajedno sa očišćenim krompirom kuvajte dok ne omekša. Zatim iseckajte glavicu crnog luka i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Skuvano povrće procedite,...
OpširnijeParadajz čorba sa knedlama od krompira
06.10.2019.Temperatura je pala, a mi vam raspoloženje dižemo ovim izvanrednim receptom. Sastojci: 500 g Mutti passato (možete poručiti OVDE ) ½ l bujona od povrća manja glavica crnog luka 60 g putera 200 g skuvanog i izgnječenog krompira 3 kašike brašna 2 jajeta so, biber malo celera Priprema: Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode. Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15...
OpširnijeSlani kolač od bundeve
28.09.2019.Jesen je i sezona bundeva. Evo kako ih najlepše iskoristiti. Sastojci: 300 g očišćene bundeve 200 g krem sira 2 dl jogurta ili kefira 2 jaja 0,75 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 200 g običnog brašna 100 g integralnog brašna 1 prašak za pecivo so mešavina italijanskih začina Priprema: Očišćenu bundevu narendajte na sitno, posolite i dodajte krem sir i jaja pa dobro promešajte. Dodajte...
OpširnijeZdrava zelena pasta
21.09.2019.Veoma hranljiv obrok, idealan i za ručak i za večeru. Sastojci: 1 pakovanje Rummo špageta 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g pilećeg filea 1 avokado 100 g badema 1 neutralna pavlaka svež bosiljak sir (parmezan) Priprema: Piletinu propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Tikvice lagano obarite a pastu skuvajte prema upustvu sa kesice. U blender stavite svež bosiljak, ekstra devičansko maslinovo ulje, pavlaku, bademe, avokado, obarene tikvice,...
Opširnije