Slani recepti
Panzanella
22.05.2020.Panzenella je toskanska salata sa hlebom, idealna za lagani obrok. Uz ohlađenu čašu vina i malo sunca, osetićete čari Mediterana. Sastojci: 2 kašike Mutti pasata 1 kg svežeg paradajza 1 krastavac 100 g Il Capitano maslina 1 luk šaka bosiljka šaka peršuna 2 čena belog luka 2 kašike Basso aceto balsamico pstohvat Azucar Demero smeđeg šećera so i biber 1 vekna ćabate Priprema: Paradajz i krastavac iseckajte na...
OpširnijePizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija
19.05.2020.Da li ste osoba koja voli da provodi vreme u kuhinji i redovno priprema iznenađenja svojim najmilijima? Ponekad se desi da ponestane ideja, ali u takvoj situaciji rešenje je jelo koje svi obožavaju i koje može da se priprema na bezbroj načina – njeno veličanstvo pizza. Potrebno je za testo: 230ml tople vode...
OpširnijePasta risottata
13.05.2020.Italijani uvek imaju neki “kec iz rukava”, ovog puta pod imenom "pasta risottata". Pripremom testenine poput rižota dobija se jako kremasti sos. Sastojci: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 crvena luka 300 g Rummo taljatele 2,5 šoljice Mutti pasata 700-900 ml pilećeg bujona 200 ml suvog belog vina 2 čena belog luka so, biber, bosiljak Priprema: Sipajte u posudu bujon pa zagrejte i držite na laganoj vatri da ostane...
OpširnijeRiso Gallo pirinač sa pečurkama – zdrav obrok za vašu porodicu
10.05.2020.Kad želite da pripremite zdrav i ukusan obrok,a da pritom ne provedete puno vremena u kuhinji, idealan ručak za vašu porodicu je pirinač sa pečurkama. Ljubitelji pečuraka će biti oduševljeni ovim savršenim obrokom koji daje energiju. Potrebno je: 1 šolja Riso Gallo pirinča...
OpširnijeItalijanska gusta čorba
04.05.2020.Iako nas na prvi pogled podseća na domaća jela, ova čorba ima egzotičan ukus zbog par sastojaka. Sastojci: 1 crni luk 1 čen belog luka 1 paprika 1/2 tikvice 2 krompira 300 g mlevenog mesa 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 300 ml Mutti pasata 1 kašika mlevene paprike so, biber Priprema: Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir takođe oljuštite i isecite na kockice. Papriku isecite na tanke tračice. Na dve...
OpširnijeŠpagete sa šparglom i pršutom
28.04.2020.Dok čekate neke bolje dane da posetite Italiju, uživajte u ovoj njihovoj savršenoj deliciji. Sastojci: 500 g Rummo špagete 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 500 g špargli 4 kašike putera 1 iseckan mladi luk 60 g pršute isečene na rezance 150 ml neutralne pavlake so crni biber rendani parmezan Priprema: Iseckajte vrhove špargli na komade dužine tri cm. Zagrejte puter i ekstra devičansko maslinovo ulje u...
OpširnijeRummo spaghetti sa ćufticama u Mutti sosu
25.04.2020.Italijanski specijaliteti spadaju među omiljene, neodoljivi su i raznovrsni, pa tako nikad nećete pogrešiti ako odlučite da pripremite ukusnu večeru za svoje najmilije. Ukusan obrok koji će zasigurno oduševiti vaše ukućane su špageti u sosu sa ćufticama. Potrebno je za ćuftice: 500g mlevenog mesa...
OpširnijeJuneća salata
16.04.2020.Bliži se praznik Vaskrs, kojeg i pored situacije u kojoj se nalazimo, možete na lep način proslaviti u krugu svoje porodice. Da biste obogatili prazničnu trpezu, predlažemo vam ovo ukusno hladno predjelo. Sastojci: 500 g junetine 200 g La Perla šampinjona (možete poručiti OVDE ) 6 komada Pronto kornišona (možete poručiti OVDE ) 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 3 kašike Pronto jabukovog sirćeta (možete poručiti OVDE...
OpširnijeČorba puna vitamina
10.04.2020.Pulmolozi savetuju da je za vreme epidemije virusa najvažnija zdrava i balansirana ishrana, koja će ojačati vaš imunitet. Naša preporuka je recept za tanjir pun vitamina. Sastojci: 1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE ) 1/2 praziluka 2 šargarepe 1 sveža paprika 1 celer 1 koren peršuna malo kupusa, malo graška biber u zrnu 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE )...
OpširnijePasulj na toskanski način
04.04.2020.Koliko je ovih dana važno ostati kod kuće, toliko je podjednako bitno ojačati svoj imunitet. Uz ovaj toskanski recept, okrepićete organizam a i boravak u kuhinji učiniti zabavnijim. Sastojci: 300 g pasulja 3 glavice luka 500 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE ) 1/2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 1 kašičica origana 2 šolje iseckanog...
Opširnije