najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Italijanska kajgana

    Italijanska kajgana

    28.02.2023.

    Evo kako Italijani doručkuju! Sastojci: 9 jaja 100 g šunke 60 g parmezana 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) maslac Priprema: Šunku možete sitno iseckati ili iseći na tanje listove. Parmezan narendajte i tvrdo skuvajte tri jajeta. U tiganj stavite kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa kada se ulje zagreje, dodajte tri cela jajeta. Kajganu ne mešajte, nego je ostavite kao omlet. Na ispečeni omlet...

    Opširnije
  • Penne alla Vodka

    Penne alla Vodka

    22.02.2023.

    Recept za pastu na kakvu niste navikli, a koja će vas oduševiti. Sastojci: 3 kašike maslaca 1 glavica šalot luka 2 čena belog luka pola šolje Mutti paste (možete poručiti OVDE ) 1/2 kašike ljuspice crvene paprike 2 kašike vodke so 450 g Rummo pene (možete poručiti OVDE ) 1/2 šolje neutralne pavlake 1/2 šolje parmezana bosiljak Priprema: U velikom tiganju na srednjoj vatri istopite maslac. Dodajte šalot i beli luk i...

    Opširnije
  • Spaghetti all` amatriciana

    Spaghetti all` amatriciana

    13.02.2023.

    Jelo je dobilo ime po Amatrice, malom mestu u blizini Rima. Oduševiće sam svojim jednostavnim, u isto vreme i raskošnim ukusom. Sastojci: 1 pakovanje Rummo špageta (možete kupiti OVDE ) 1 crveni luk 1 čen belog luka 1 ljuta zelena papričica 250 g pančete 500 g Mutti pelata (možete kupiti OVDE ) 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 80 g parmezana so, biber, mešavina italijanskih začina Priprema:   Na...

    Opširnije
  • Foccacia – najbolja italijanska pogača

    Foccacia – najbolja italijanska pogača

    03.02.2023.

    Italijanska fokača ima bezbroj namena, ali jedan jedinstveni, neponovljivi ukus. Sastojci: 500 grama belog brašna 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 1 kašika soli 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 400 ml mlake vode origano ruzmarin Priprema: U prosejano brašno dodajte kašiku smeđeg šećera i pola kocke...

    Opširnije
  • Zimska teleća čorba sa maslinama

    Zimska teleća čorba sa maslinama

    30.01.2023.

    Ova jako ukusna čorbica je sve što vam je potrebno za snežne dane. Sastojci: 500 g teletine bez kostiju 2 glavice crvenog luka 2 čena belog luka 200 g šargarepe 2 kašike Mutti duplo koncentrovanog paradajza u tubi (možete poručiti OVDE ) 250 g Il Capitano zelenih maslina bez koštica (možete poručiti OVDE ) so, biber Priprema: Isečeni luk izdinstajte na laganoj vatri, pa zatim dodajte šargarepu isečenu na kolutiće i teletinu isečenu na kockice. Sve...

    Opširnije
  • Naćos sa crvenim pasuljem sa dodirom mediterana

    Naćos sa crvenim pasuljem sa dodirom mediterana

    24.01.2023.

    Ovo pikantno meksičko jelo, uz savršeni dodir mediteranske kuhinje, zajgrejaće vas fino ovih dana. Sastojci: 150 g naćosa (kukuruznog tortilja čipsa) 125 ml Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE ) 200 g telećeg mlevenog mesa 7 kašika Mutti pasiranog paradajza u briku (možete poručiti OVDE ) 5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 1 crni luk 2 čena belog luka 100 g Il Capitano kukuruza u zrnu (možete poručiti...

    Opširnije
  • Mediteranska boranija

    Mediteranska boranija

    13.01.2023.

    Ovako pripremljenu boraniju ćete sigurno obožavati. Sastojci: 400 g olovka boranije 100 g prosa 100 g Il Capitano crnih maslina (možete poručiti OVDE ) 100 g oraha 100 g sira po želji 1 glavica crnog luka 100 ml supe 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) so po ukusu Priprema: Boraniju obarite u posoljenoj vodi i procedite. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte proso, malo propržite, pa...

    Opširnije
  • Detoks večera

    Detoks večera

    05.01.2023.

    Odličan predlog kako da telo očistite od masnoća u organizmu, nakupljenih prethodnih dana. Sastojci: 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 čena belog luka pola glavice crnog luka 200 g spanaća 3 paškanata 2 stabljike celera sitno iseckan koren đumbira glavica brokolija veza peršuna so i biber, sok od limuna Priprema: Propržite crni i beli luk na ekstra devičanskom maslinovom ulju, a zatim ostalo povrće iseckajte i...

    Opširnije
  • Posni bolonjeze sos

    Posni bolonjeze sos

    22.12.2022.

    Jede vam se pasta, a postite? Mi imamo pravi recept za vas! Sjajno se slaže i uz paste i uz pirinač.   Sastojci: 500 ml Mutti pasiranog paradajza u boci Organic (možete poručiti OVDE ) 300 g sočiva 2 paprike 10 listova bosiljka 2 kašike Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) Priprema: Sočivo operite i očistite pa ostavite u vodi oko tri sata pre kuvanja. Sipajte novu vodu, posolite i kuvajte oko 20 min, nakon što voda proključa....

    Opširnije
  • Potaž od kukuruza

    Potaž od kukuruza

    16.12.2022.

    Ako volite kukuruz, predlažemo vam da isprobate ovo jelo. Sastojci: 1 konzerva Il Capitano kukuruza u zrnu (možete poručiti OVDE ) 200 g pilećeg filea 2 šargarepe 1 glavica crvenog luka 2 čena belog luka 1 krompir srednje veličine pileća kocka za supu jaje 2 kašike gustina 1 dl neutralne pavlake so, biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) Maslac   Priprema: U dubljoj šerpi rastopite malo maslaca i dodajte...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt