Rižoto s junetinom i povrćem
Idealno jelo za one koji žele da se predstave u najboljem svetlu. Veoma jednostavno za pripremu, a ukus je predivan.
Sastojci:
500 g Riso Gallo Arborio pirinča (poručite OVDE)
500 g junećeg mesa
tri šargarepe
2 glavice crnog luka
mleveni crni biber
2 lovorova lista
malo Carapelli IL Nobile ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
so
Priprema:
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk a zatim dodajte pirinač i šargarepu isečenu na kockice. U međuvremenu skuvajte meso isečeno na kocke sa malo soli. Tako skuvano meso dodajte zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo u prethodno pripremljen pirinač, luk i šargarepu. Dodajte lovorov list, mleveni crni biber i so. Lagano prodinstajte i služite toplo.