najbolja ulja italije

Rižoto s junetinom i povrćem

Rižoto s junetinom i povrćem

Idealno jelo za one koji žele da se predstave u najboljem svetlu. Veoma jednostavno za pripremu, a ukus je predivan.

Sastojci:

500 g Riso Gallo Arborio pirinča (poručite OVDE)

500 g junećeg mesa

tri šargarepe

2 glavice crnog luka

mleveni crni biber

2 lovorova lista

malo Carapelli IL Nobile ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

so

Priprema:

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk a zatim dodajte pirinač i šargarepu isečenu na kockice. U međuvremenu skuvajte meso isečeno na kocke sa malo soli. Tako skuvano meso dodajte zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo u prethodno pripremljen pirinač, luk i šargarepu. Dodajte lovorov list, mleveni crni biber i so. Lagano prodinstajte i služite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt