najbolja ulja italije

Krostata sa marmeladom od pomorandže

Krostata sa marmeladom od pomorandže

Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj. 

Recept za 10 osoba

Vreme pripreme: 50 min

Sastojci:

 

Priprema:

Umutite jaja sa smeđim šećerom i dodajte margarin. U činiji pomešajte sve suve sastojke i sjedinite sa margarinom i jajima. Napravite loptu od testa i uvite je u providnu foliju.

Ostavite testo oko dva sta u frižideru, a nakon što ga izvadite, podelite ga na dva dela, od kojih prvi deo za podlogu treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odsecite višak i izbušite osnovu od testa viljuškom. Preko toga sipajte marmeladu. Rastanjite drugi deo testa i naravite razne oblike koje ćete poređati preko kolača.

Pecite krostatu na oko 200 C, oko 35 minuta, dok ne porumeni odozgo. Kada je gotova možete je posuti prah šećerom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt