najbolja ulja italije

Ribollita

Ribollita

Prkosite zimi i okrepite se ovom ukusnom i hranljivom supom.

Recept za 6 osoba

Vreme pripreme: 1 h

Sastojci:

  • 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • pola glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 prut celera
  • ½ kelja, narezanog na tanke trakice
  • ½ glavice komorača
  • 1 praziluk
  • ¼ glavice zelja
  • ½ veće tikvice
  • svež ruzmarin i ostalo začinsko bilje po ukusu
  • mlevena crvena paprika
  • 5 šolja pilećeg ili povrćnog bujona
  • 1 krompir, narezan na kocke
  • 250 g pasulja iz konzerve
  • 1 šolja Mutti pelat
  • 2 kriške starog hleba
  • ¼ šolje Grana Padano sira
  • so i biber po ukusu

 

Priprema:

Iseckan crni i beli luk kratko pržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju u većoj šerpi, dok ne omekšaju. Šargarepu, celer, kelj, komorač, praziluk, zelje i tikvicu dodajte, sve pomešajte i kratko na laganoj vatri prodinstajte. Dodajte mlevenu papriku i začinsko bilje pa promešajte. Sve zalitjte bujonom i pustite da supa provri. Dodatjte krompir, pomešatjte i kuvajte supu još pola sata na laganoj vatri.

Pasulj i paradajz pelat umešajte u supu i kuvajte još deset minuta. Polovinu sadržaja supe izmiksajte u blender i vratite u ostatak, pa dodajte so i biber po ukusu

Srtari hleb po želi tostirajte i nadrobite u supu. Služite je sa maslinovim uljem i parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt