Posna večera u italijanskom stilu
Ako vam fale ideje za trpezu za Badnje veče, italijanski specijaliteti su prava odluka, jer na raznovrsne načine jednostavno možete pripremiti posnu, a veoma ukusnu hranu.
Evo predloga kako da ove godine posnu trpezu napravite na italijanski način i tako oduševite najdraže:
Paella Toscana
Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu posnu trpezu mediteranskim aromama i ukusima. Recept možete pročitati OVDE.
Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom
Ova pasta je prebogata sastojcima koji joj daju nesvakidašnji ukus i aromu i veoma je neuobičajena za naše podneblje, veoma je egzotična. Naravno, sve sastojke možete naći u lokalnom marketu, a za pripremu koristite posnu testeninu. Recept možete pogledati OVDE.
Tikvice sa Chermoula marinadom
Još jedana neuobičajeni specijalitet sa divnom aromom i sočnog ukusa. Sigurno je da ga još niste probali, pa je posna večera pravo vreme za to. Recept pogledajte OVDE.
Ukoliko su vas ova jela zainteresovala, ostale recepte pogledajte OVDE.