najbolja ulja italije

Posna večera u italijanskom stilu

Posna večera u italijanskom stilu

Ako vam fale ideje za trpezu za Badnje veče, italijanski specijaliteti su prava odluka, jer na raznovrsne načine jednostavno možete pripremiti posnu, a veoma ukusnu hranu.

Evo predloga kako da ove godine posnu trpezu napravite na italijanski način i tako oduševite najdraže:

 

Paella Toscana

Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu posnu trpezu mediteranskim aromama i ukusima. Recept možete pročitati OVDE.

Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom

Ova pasta je prebogata sastojcima koji joj daju nesvakidašnji ukus i aromu i veoma je neuobičajena za naše podneblje, veoma je egzotična. Naravno, sve sastojke možete naći u lokalnom marketu, a za pripremu koristite posnu testeninu. Recept možete pogledati OVDE.

 

Tikvice sa Chermoula marinadom

Još jedana neuobičajeni specijalitet sa divnom aromom i sočnog ukusa. Sigurno je da ga još niste probali, pa je posna večera pravo vreme za to. Recept pogledajte OVDE.

Ukoliko su vas ova jela zainteresovala, ostale recepte pogledajte OVDE.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt