Mini pljeskavice od povrća
Mini pljeskavice od povrća – jedno od zdravijih jela za prvi ili poslednji obrok u toku dana.
Recept za 12 pljeskavica
Sastojci:
- 300 g krompira
- 1/4 šolje obarenog graška
- 1/4 šolje obarenog kukuruza
- 1 manji crni luk, sitno naseckan
- 1 manja šargarepa, naseckana
- 1 manji paškanat, naseckan
- par listova svežeg peršuna, naseckanih
- 50 g čedar sira, narendanog
- 1 jaje
- prezle
- so i biber po ukusu
- Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte krompir i dobro ocedite. Izgnječite ga, dodajte biber i so po želji i ostavite sa strane.
Rernu zagrejte na 200C. U tiganju zagrejte malo ekstradevičanskog ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk, šargarepu i paškanat da se dinstaju dok blago ne porumene i ne omekšaju. Ubacite potom grašak i kukuruz i isključite šporet.
U tu smesu ubacite izgnječeni krompir, čedar sir i naseckani peršun. Dobro izmešajte. Kada se smesa ohladi ubacite i umućeno jaje i dobro izmešajte, pa pravite mini pljeskavice.
Umačite ih u hlebne mrvice, pa ređajte na nauljen pleh. Pljeskavice malo premažite sa još ekstradevičanskog maslinovog ulja, pa stavite u rernu i pecite oko pola sata i okrenite ih nakon 15 minuta, pa ih pecite dok ne porumene.