najbolja ulja italije

Mini pljeskavice od povrća

Mini pljeskavice od povrća

Mini pljeskavice od povrća – jedno od zdravijih jela za prvi ili poslednji obrok u toku dana.

Recept za 12 pljeskavica

Sastojci:

  • 300 g krompira
  • 1/4 šolje obarenog graška
  • 1/4 šolje obarenog kukuruza
  • 1 manji crni luk, sitno naseckan
  • 1 manja šargarepa, naseckana
  • 1 manji paškanat, naseckan
  • par listova svežeg peršuna, naseckanih
  • 50 g čedar sira, narendanog
  • 1 jaje
  • prezle
  • so i biber po ukusu
  • Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje

 

Priprema:

Skuvajte krompir i dobro ocedite. Izgnječite ga, dodajte biber i so po želji i ostavite sa strane.

Rernu zagrejte na 200C. U tiganju zagrejte malo ekstradevičanskog ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk, šargarepu i paškanat da se dinstaju dok blago ne porumene i ne omekšaju. Ubacite potom grašak i kukuruz i isključite šporet.

U tu smesu ubacite izgnječeni krompir, čedar sir i naseckani peršun. Dobro izmešajte. Kada se smesa ohladi ubacite i umućeno jaje i dobro izmešajte, pa pravite mini pljeskavice.

Umačite ih u hlebne mrvice, pa ređajte na nauljen pleh. Pljeskavice malo premažite sa još ekstradevičanskog maslinovog ulja, pa stavite u rernu i pecite oko pola sata i okrenite ih nakon 15 minuta, pa ih pecite dok ne porumene.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt