najbolja ulja italije

Krem čorba sa pečurkama i povrćem

Krem čorba sa pečurkama i povrćem

Italijanska krem čorba sa pečurkama ili Crema di funghi će vas okrepiti u hladnim danima, a svojom gustinom može predstavljati čak i čitav obrok.

Potrebno je:

•    300g šampinjona
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
•    Seckani peršun
•    1l pileće supe
•    Praziluk
•    Šargarepa
•    Tikvica
•    1.5dl pavlake za kuvanje
•    kašičica senfa
•    so, biber

Priprema:

Iseckajte praziluk i šargarepu na kolutove, očišćenu tikvicu na malo krupnije kocke, a šampinjone na listiće.

Na Carapelli maslinovom ulju propržite praziluk, dodajte šargarepu, a nakon nekoliko minuta šampinjone i tikvicu. Dodajte ključalu supu, izmešajte, posolite i sačekajte da ponovo proključa. Smanjite vatru i kuvajte oko 15 minuta. U šolju ubacite senf i pavlaku i malo izmešajte. Dodajte kutlaču tečnosti iz čorbe, a zatim sve zajedno uspite u šerpu. Isključite ringlu, dodajte peršun, biber i so po potrebi.

Gotovu čorbu naknadno pospite biberom i  još malo peršuna i uživajte!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt