Kobasica sa pirinčem i sirom
Brzo i jednostavno jelo, veoma pogodno kada nemate previše vremena za pripremu specijaliteta koji zahtevaju posebnu pažnju.
Potrebno je:
• Pakovanje kobasica
• 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 3 stabljike celera, iseckanog na kockice
• crni luk, iseckan na kockice
• 3 čena belog luka, usitnjenog
• 1/2 šoljice vode
• 2 lista lovora
• Riso Gallo blond ChicchiRicchi paraboiled (italijanski pirinač duguljastog zrna već obrađen na pari)
• 1 šoljica rendanog sira
Priprema:
U tavi na Carapelli maslinovom ulju pržite kobasice dok ne dobiju smeđu boju, oko 3 do 4 minuta.
Dodajte celer, luk, i beli luk nastavite sa prženjem dok povrće ne omekša.
Dodajte vodu i lovor. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Uklonite lovor.
Riso Gallo blond ChicchiRicchi pripremite prema uputstvu na pakovanju. Izmešajte sa toplim pirinčem 1 rendani sir.
Poređajte kobacicu preko toplog pirinča. Prijatno!