najbolja ulja italije

Kobasica sa pirinčem i sirom

Kobasica sa pirinčem i sirom


Brzo i jednostavno jelo, veoma pogodno kada nemate previše vremena za pripremu specijaliteta koji zahtevaju posebnu pažnju. 

Potrebno je:

•    Pakovanje kobasica
•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    3 stabljike celera, iseckanog na kockice
•    crni luk, iseckan na kockice
•    3 čena belog luka, usitnjenog
•    1/2 šoljice vode
•    2 lista lovora
•    Riso Gallo blond ChicchiRicchi paraboiled (italijanski pirinač duguljastog zrna već obrađen na pari)
•    1 šoljica rendanog sira

Priprema:

U tavi na Carapelli maslinovom ulju pržite kobasice dok ne dobiju smeđu boju, oko 3 do 4 minuta.
Dodajte celer, luk, i beli luk nastavite sa prženjem dok povrće ne omekša.
Dodajte vodu i lovor. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Uklonite lovor.

Riso Gallo blond ChicchiRicchi pripremite prema uputstvu na pakovanju. Izmešajte sa toplim pirinčem 1 rendani sir.
Poređajte kobacicu preko toplog pirinča. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt