najbolja ulja italije

Maslinovo ulje i limun-idealna kombinacija za lepotu i zdravlje

Maslinovo ulje i limun-idealna kombinacija za lepotu i zdravlje

Kombinacija ekstra devičanskog maslinovog ulja i limuna ima široku primenu kako u kulinarskim, tako  i u zdravstvenim i receptima za lepotu. Uvek birajte ekstra devičansko maslinovo ulje, jer je ono bogato mono nezasićenim kiselinama i vitaminima, čime se svrstava u red najhranjivijih namirnica.


Kombinacija maslinovo ulje i limun važi za jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje jetre, odnosno detoksikaciju organizma, a primenu je pronašla i u kozmetici.


Za detoksikaciju i svežiji izgled:

Prvi rezultati mogu se očekivati već za mesec dana, ali je važno da u svojoj novoj jutarnjoj praksi istrajete svakog dana: pomešajte kašiku Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja i limunovog soka i popijte ovaj mini koktel pre nego što bilo šta drugo popijete ili pojedete. Nakon toga, uživajte u svom uobičajenom doručku. Ova kombinacija pomaže organizmu da se očisti od toksina, a reguliše probavu. Nakon mesec dana osetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled podmlađen. Zaboravićete na probleme sa varenjem. Osećaćete se zdravo sa puno pozitivne energije.


Za zdraviju i ukusniju ishranu:

Mnogi nutricionisti smatraju da je mediteranska ishrana, čiji je neizostavni deo maslinovo ulje, idealan način ishrane za dobro zdravlje, vitku liniju i dugovečnost. Kombinacija sa limunom je idealna kao zamena za sirće i rafinisano suncokretovo ulje.


Protiv peska u bubregu:

Maslinovo ulje ima mogućnost da otvara kanale i tako potpomaže izbacivanju peska, dok limun zahvaljujući svojoj kiselini može topiti kamenac. Mešavina 0,25 ml limunovog soka i isto toliko Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja, trebala bi se, u ovom slučaju, konzumirati dva do tri puta na dan, nakon čega treba unositi velike količine vode u organizam, sve dok se pesak ne izbaci.


Za imunitet:

Kada se spoje tri lekovite supstance kao što su ekstra devičansko maslinovo ulje, limun i med, jak imuni sistem je zagarantovan! Sva tri sastojka su antioksidansi, što znači da čiste organizam od štetnih supstanci i toksina. Napravite sirup koji će sadržati jednake količine ova tri lekovita sastojka. Poželjno je piti bar po dve kašike u toku dana, a ako Vam je imunitet jako slab, dozvoljeno je i više od toga. Uz pomoć ove energetske bombe ćete sigurno ojačati svoj imunitet.


Za mršavljenje:

Kombinacija ekstra devičanskog maslinogo ulja i limuna čisti organizam i reguliše probavu, što utiče na gubljenje suvišnih kilograma. Kašiku maslinovog ulja u koju ste nakapali par kapi limuna popijte ujutru pre obroka, a zatim čašu vode.


Za jaču kosu: Pogledajte recept OVDE.
Za lepši ten: Pogledajte recept OVDE.
Za jake nokte: Pogledajte recept OVDE

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt